Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerkSlotenmakers spreken vaak over het verbeteren van uw hang- en sluitwerk, in combinatie met het vervangen van sloten en het verhogen van de inbraakveiligheid. Wat is nu dit hang- en sluitwerk precies? Onder hang- en sluitwerk vallen alle producten die gebruikt worden om deuren en ramen op te hangen, te sluiten en op slot te doen. Dit zijn dus onder meer sloten en grendels, maar ook scharnieren en gehengen. Bovendien stellen producenten dat ook raam- en deurkrukken vallen onder het hang- en sluitwerk. Op deze pagina leest u onder andere hoe hang- en sluitwerk de sleutel vormt tot een hoge inbraakpreventie en welke mogelijkheden er zijn voor de aanschaf en installatie van goede sloten. Voor meer informatie kunt u bovendien altijd terecht bij de medewerkers van Easyadl. Als u het contactformulier invult, beantwoorden wij uw hulpvraag binnen enkele werkdagen.

Inbraakveiligheid

InbraakveiligheidOm de inbraakveiligheid van uw woning te verhogen is het aan te raden om professioneel hang- en sluitwerk te laten installeren. Dit betekent dat u sloten en grendels moet aanschaffen met een hoge inbraakwerende waarde. Hieronder vallen bijvoorbeeld sloten met een meerpuntssluiting, veiligheidssloten, en grendels met een 3 ster SKG (Stichting Keurmerk Gevelbouw) keurmerk. Hoewel een SKG of Politiekeurmerk niet de sleutel vormt tot een 100 procent beveiliging, kan een gelegenheids-inbreker hiermee vrijwel geweerd worden. Hoewel goede sloten belangrijk zijn, is het ook van belang aandacht te besteden aan de kwaliteit van kozijnen en deuren. Bovendien is het aan te raden eens contact op te nemen met een erkende slotenmaker voor advies op het gebied van inbraakpreventie. Deze kan u verschillende sloten aanraden, uw sleutel controleren op veiligheid en informatie geven over bijvoorbeeld camerabeveiliging of anti-inbraakstrips.

Verschillende sloten

Bij elke sleutel past een verschillend slot, en elke woning kan verscheidene sloten gebruiken. Welk slot past bij uw woning is afhankelijk van uw wensen en de eisen die u aan het product stelt. Zo kunt u kiezen tussen verschillende designs (modern, klassiek, landelijk), en een variatie aan toepassingen: zo zijn er panieksloten, elektrische sluitingen, of eenvoudige insteeksloten. In onderstaand overzicht geven wij informatie over de twee beste producten op het gebied van beveiliging: meerpuntssloten en veiligheidsloten.

  • Meerpuntssluitingen: een meerpuntsslot is een slot dat werkt door middel van één enkele sleutel. Met deze sleutel draait u echter niet één grendel, maar wel drie grendels om. Zo heeft u met één eenvoudige handeling uw deur of raam uitstekend beveiligd. Het nadeel van een meerpuntssluiting is dat dankzij de enkele sleutel, het slot sneller beschadigd raakt.
  • Veiligheidssluitingen: een veiligheidsslot is stevig, en lastig te verbreken doordat hij opgebouwd is uit stalen stiften, roestvrij staal beslag en een geharde stalen haakschoot. Net als een meerpuntssluiting is een veiligheidsslot te openen en sluiten met een enkele sleutel. Dit levert een groot gemak op. Nadeel van de veiligheidssloten is dat deze pas optimaal werken wanneer ze gecombineerd worden met een veiligheid sluitkom, en een veiligheidscilinder.

Erkende slotenmaker

Bij elke erkende slotenmaker kunt u terecht voor de bovenstaande producten. Naast professioneel hang- en sluitwerk zijn er echter vele andere artikelen die een bijdrage leveren aan de optimale beveiliging van uw huis. U kunt hierbij onder meer denken aan veiligheidsbeslag, beveiligingscamera’s, barrièrestangen of dievenklauwen. Als u meer informatie op het gebied van inbraakpreventie en hang- en sluitwerk wilt, of bij een erkende slotenmaker één van de bovenstaande producten wilt aanschaffen, neem dan contact op via ons contactformulier. Bij ons zijn alleen erkende slotenmakers in dienst, die jarenlange ervaring hebben op het gebied van slot en sleutel. Wij helpen u graag!

Selecteer uw woonplaats

Wij zijn werkzaam vanaf meer dan 40 locaties in de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Selecteer onderstaand uw plaats voor direct contact met een slotenmaker uit uw woonplaats.

Offerte hang- en sluitwerk