Inbraakpreventie

InbraakpreventieVoor het verhogen van de inbraakpreventie van uw woning zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen. Het is ten eerste aan te raden om uw hang- en sluitwerk door een erkend slotenmaker te laten professionaliseren. Uit onderzoek blijkt dat u met goede sloten en grendels de inbraakkans met wel 90 procent kan verkleinen. Ten tweede is het mogelijk te kiezen voor het aanschaffen van aanvullende producten, zoals beveiligingscamera’s of barrièrestangen. Dit kan de beveiligingswaarde nog eens met vijf procent verhogen. Wilt u echt goed beschermd zijn tegen inbraak? Zorgt u er dan ten derde voor dat u uw woning laat keuren door de politie. Hiermee bent u verzekerd van een zeer hoge mate van inbraakpreventie. Op deze pagina krijgt u een overzicht van de mogelijkheden op het gebied van professionele beveiliging, geven wij informatie over de verschillende keurmerken, en geven onze ervaren slotenmakers u de beste anti inbraak tips. Heeft u echter nog aanvullende vragen op het gebied van inbraakpreventie, of wilt u graag dat een slotenmaker bij u langskomt om u van advies te voorzien? Neem dan contact op via ons contactformulier. Wij behandelen uw hulpvraag binnen enkele dagen.

Professioneel hang- en sluitwerk

Voor een hoge inbraakpreventie raden sleutelmakers aan om te zorgen voor professioneel hang- en sluitwerk. Hieronder vallen alle producten waarmee uw deuren en ramen worden bevestigd en opgehangen, alsmede waarmee ze open en dichtgaan, en worden afgesloten. Voor de hoogste beveiliging van huis of kantoor is het qua sloten het beste om te kiezen voor veiligheidssloten of meerpuntssluitingen. Met een dergelijk slot wordt het gelegenheidsinbrekers zeer moeilijk gemaakt. Dankzij het gebruik van maar één sleutel om deze slotsoorten te openen en te sluiten blijft het gebruiksgemak echter gelijk. Naast een variatie aan goedgekeurde sloten kunt u bij een slotenmaker ook terecht voor andere inbraakwerende artikelen zoals anti-inbraakstrips, dievenklauwen, en beveiligingscamera’s. Deze dragen alle bij aan het verhogen van de veiligheid van uw woning.

Keurmerken

SKG PKVW KeurmerkOm uzelf te verzekeren van een veilig huis en een hoge inbraakpreventie, kunt u het beste overgaan tot producten met een SKG keurmerk, of een algeheel veilig wonen certificaat van de politie. Artikelen die u bij erkende slotenmakers aanschaft zullen over het algemeen één van beide keurmerken dragen. Koopt u het materiaal echter bij een lokale bouwmarkt, let dan op of er een keurmerk aan verbonden is. Hieronder vindt u kort enkele wetenswaardigheden over beide merken. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit keurmerk wordt geplaatst op verschillende bouwproducten om aan te tonen dat deze een zekere inbraakpreventieve werking hebben. Een SKG kwalificatie kan variëren van 1 tot 3 sterren, waarbij producten met 3 sterren de hoogste mate van inbraakpreventie hebben. PKVW: het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze certificering wordt gegeven aan losse artikelen, maar het is ook mogelijk deze aan te vragen voor uw gehele woning. Uit onderzoek blijkt dat de kans op een gelegenheidsinbraak met de helft wordt verminderd, wanneer uw woning voldoet aan de eisen van het PKVW.

Anti inbraak tips

Om inbraak te voorkomen zijn er naast het professionaliseren van uw sloten, enkele anti inbraak tips die u na kunt leven. Met deze preventietips bent u niet verzekerd van een 100 procent veiligheid, maar vermindert u de kans op inbraak toch wel degelijk. Hieronder dan de vijf beste suggesties van onze slotenmakers.

  • Hang of leg uw kostbare voorwerpen niet direct in het zicht.
  • Zorg ervoor dat bij afwezigheid, uw buren af en toe gordijnen openen of sluiten.
  • Als u ’s avonds weggaat, laat dan enkele (anti-inbraak)lichten branden.
  • Zorg ervoor dat bij afwezigheid, uw buren af en toe gordijnen openen of sluiten.
  • Vergeet niet om ook kleine raampjes te sluiten.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van uw deur zitten.

Professioneel advies

Bovenstaande was maar een greep uit de kennis van onze ervaren slotenmakers. Heeft u behoefte aan meer diepgaande informatie over inbraakbeveiliging, of wilt u weten hoe u uw woning het beste kunt beveiligen tegen inbraak? Stel u dan verbinding met een erkende slotenmaker uit uw buurt via ons contactformulier. Welke vraag u ook heeft, dankzij de jarenlange werkervaring en deskundigheid van onze werknemers bent u verzekerd van een professioneel advies.

Selecteer uw woonplaats

Wij zijn werkzaam vanaf meer dan 40 locaties in de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Selecteer onderstaand uw plaats voor direct contact met een slotenmaker uit uw woonplaats.

Advies Inbraakpreventie