Kluizen

Kluizen tegen scherpe prijzen Ondanks professioneel hang- en sluitwerk, een uitstekende camerabeveiliging en een geavanceerd alarmsysteem, is het mogelijk dat er toch bij uw bedrijf of woning wordt ingebroken. Om te voorkomen dat een insluiper uw belangrijke documenten of waardevolle sieraden meeneemt, is de aanschaf van een kluis of brandkast het overwegen waard. Kluizen worden in verschillende soorten en maten aangeboden, en kunnen specifiek toegepast op het beschermen van één bepaald product. Zo hebben de meeste slotenmakers bijvoorbeeld documentkluizen, maar ook geldsafes. Waar de meeste kluizen een specifiek inbraakwerende functie hebben, is het ook mogelijk te kiezen voor kluizen die geproduceerd zijn om uw bezittingen tegen brand te beschermen. Voordat u overgaat tot de aanschaf van een kluis, is het belangrijk dat u de verschillende kluizen en hun toepassingen met elkaar vergelijkt. Een erkende slotenmaker kan u hierbij assisteren. Vul voor aanvullend advies of een aan uw wensen aangepaste offerte ons contactformulier in. Wij sturen u binnen enkele werkdagen een antwoord op uw vraag terug.

Verschillende soorten en maten

Iedereen heeft bij het woord ‘kluis’ een standaard beeld van een geldkluis in gedachten. Er is echter een groot assortiment aan kluizen en brandkasten, die elk hun eigen specifieke functie hebben. Zo kunt u kiezen voor een sleutelkluis, een wapenkluis, brandkast of laptopkluis. Naast losse kluizen, is het echter ook mogelijk te kiezen voor een ingebouwde variant, zoals vloer- en muurkluizen. Deze kunnen worden weggewerkt in het interieur, waardoor uw bezittingen nog beter zijn beschermd. Alle varianten zijn bovendien in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kunt u een documentkluis aanschaffen voor enkele waardevolle papieren, of eentje waarin u het hele archief voor u bedrijf kunt opbergen. Onafhankelijk van soort en grootte, is het van belang dat u kiest voor een kluis met een EN 1300 label en een brandkast met ECB-S certificaat. Beide keurmerken tonen aan dat uw safe gegarandeerd van hoge kwaliteit is. Zo voorkomt u dat goedkoop duurkoop wordt.

Brandkasten

Brandkasten worden ook wel aangeduid met de term brandwerende kluis. Een brandkast is vaak gericht op het beveiligen en beschermen van documenten. Tegenwoordig zijn er echter ook brandkasten op de markt voor de bescherming van computerdata en sieraden. Een brandkast kan in een grote variatie aan afmetingen worden geleverd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ultrakleine variant, waarin u enkele usb-sticks kunt bewaren. Het is echter tevens mogelijk een brandkast ter grootte van een normale archiefkast aan te schaffen. Los van de afmeting moet u bovendien kiezen uit verschillende maten van brandwering. Deze loopt van 30 tot maximaal 120 minuten. Bepaal van te voren dus goed aan welke eisen uw brandkast moet voldoen.

Inbraakwerende kluizen

Het ligt voor de hand dat een kluis een inbraakwerende functie heeft. Toch adviseren de experts om bij de aanschaf van een kluis goed op te letten of deze het predicaat ‘inbraakwerend’ krijgen. Inbraakwerende kluizen (waardekasten) zijn opbergkasten met een extra versteviging en een speciaal (elektronisch) slot. Dankzij de extra versteviging zijn waardekasten vaak zwaar en redelijk fors. Het is dan ook van belang de aanschaf goed te voorbereiden, door ook rekening te houden met het gewicht en het formaat.

Gratis en vrijblijvende offerte

U wilt natuurlijk graag de juiste keuze maken bij de aanschaf van kluis of brandkast. Onze medewerkers helpen u graag bij het zoeken naar het ideale product, en zijn uiteraard bereid om in een gesprek één en ander nader toe te lichten. Daarnaast is het mogelijk om bij ons enkele offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u zelf de prijzen en toepassingen van verschillende kluizen met elkaar vergelijken. Vul het contactformulier op deze site in met uw specifieke wensen, en wij helpen u snel!

Selecteer uw woonplaats

Wij zijn werkzaam vanaf meer dan 40 locaties in de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Selecteer onderstaand uw plaats voor direct contact met een slotenmaker uit uw woonplaats.

Kluis of brandkast